Faraday Safety© is ontstaan vanuit een passie voor veiligheid én de overtuiging dat een geïntegreerde benadering van veiligheid & welzijn op het werk zeer efficiënt is om zowel veilig te groeien als de bedrijfsdoelstellingen te realiseren.
En neen, Faraday Safety© heeft niet de intentie om uw werknemers in een kooi te (ver)stoppen, ver weg van de gevaren en dus ook ver weg van hun werk. Dit zou contraproductief zijn en de doelstellingen van de onderneming of organisatie nadelig beïnvloeden. 
Bij Faraday Safety© denken én handelen we helemaal anders!  Bij Faraday Safety© halen we de gevaren weg van de werknemers en creëren we een omgeving waarbinnen het veilig, aangenaam en productief werken is.
In samenspraak met onze klanten denken en werken we hard mee aan het implementeren van de vereiste veiligheidscultuur en sluiten we zoveel als mogelijk risico’s en gevaren buiten de muren van het bedrijf. De kooi van Faraday staat symbool voor onze aanpak: risico’s wegnemen of minimaliseren en binnen de kooi wordt het een pak veiliger.
Daar draait het ons om: bewust en proactief met risico’s omgaan en iedereen, van hoog tot laag en van links naar rechts, doet er aan mee.  We ondersteunen de leidinggevenden in het doorvoeren van het veiligheidsplan, we steken de handen uit de mouwen om preventieadviseurs met concrete en praktisch uitvoerbare actieplannen te helpen bij de inperking en beheersing van de risico’s, we waken erover dat bedrijfsleiders safe zitten bij wettelijke bepalingen en hun finale eindverantwoordelijkheden, we geven to-the-point vakbekwaamheidstrainingen aan arbeiders zodat ze veilig en adequaat werk leveren, we sensibiliseren “full circle” zodat ook kantoormedewerkers de nodige aandacht besteden aan veiligheid & welzijn op het werk.
Bij Faraday Safety© gaan we de uitdagingen en gevaren niet uit de weg.  We pakken ze één voor één vast en kijken hoe we er geval per geval het best mee kunnen omgaan. Veilig, doelgericht en praktisch. We doen dit op bedrijfsniveau, per afdeling, per persoon. We trekken het aspect veiligheid ook buiten de bedrijfsmuren: thuis en onderweg.  Ook hier wil Faraday Safety© bewust inspelen op onveilige situaties en nonchalant  gedrag.  Hou het veilig, altijd en overal.
Have a safe Fara-day !